Truckers helpen politie om zelfdoding te voorkomen
Foto: Twitter

Dertien truckchauffeurs hebben dinsdag in de Amerikaanse staat Michigan de politie geholpen. Ze konden voorkomen dat iemand zichzelf van het leven beroofde.

De politie van de staat Michigan heeft op Twitter een opmerkelijke foto gedeeld: dertien trucks staan in een rij opgesteld op de verschillende rijstroken van de Interstate 696 nabij de Amerikaanse stad Detroit. ‘Maar op deze foto staat ook een man die worstelt met de beslissing om zichzelf van het leven te beroven’, aldus de politie op Twitter.

De politie kreeg dinsdagnacht een telefoontje over een man die op het punt stond om van een brug te springen. Verschillende agenten begonnen met de man te praten en de snelweg af te sluiten. Ondertussen leidden de agenten trucks naar de brug om de val van de man in te korten.

Dertien truckers vormden uiteindelijk een rij terwijl de politie met de man sprak. Het incident duurde volgens The Washington Post drie à vier uur. De man wandelde na afloop van de brug en kreeg medische hulp.

Volgens een officier van de politie, Michael Shaw, is dit standaardprocedure in zo’n gevallen. De politie sluit altijd de weg af als er iemand dreigt van een brug te springen. Ook worden er wel vaker trucks ingezet, ‘maar het is ongewoon dat er zoveel trucks betrokken zijn’, aldus Shaw aan nieuwsagentschap AP. ‘Weet alstublieft dat er hulp mogelijk is’, benadrukte de politie in de tweet.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.