Ex-winnaar Gent-Wevelgem succesvol geopereerd aan hersenen: “Comeback? Nu denk je toch twee keer na”
Foto: Photo News

Bernhard Eisel is succesvol geopereerd na een bloedophoping in de hersenen. Dat meldt Team Dimension Data op zijn website. De bloeduitstorting was het gevolg van een val in de Tirreno-Adriatico begin maart.

Volgens zijn ploeg had de 37-jarige Oostenrijker een chronisch subduraal hematoom, een bloedophoping rond de hersenen. In zo’n geval vindt het bloeden pas plaats een aantal weken na een val en veroorzaakt het gestold bloed druk op de hersenen. Na zijn val in de Tirreno-Adriatico had Eisel een scan ondergaan, maar was er daarop niets te merken.

Eisel dacht de voorbije week last te hebben van allergiën en had moeilijkheden om te trainen. Hij had zware hoofdpijn en onderging daarom een MRI-scan. Die bracht een hematoom aan het licht, waarna Eisel geopereerd moest worden. Die operatie verliep maandag zonder problemen.

Eisel weet nog niet wanneer hij opnieuw kan fietsen. “Ik wil eerst opnieuw gezond worden en voldoende rust nemen,” zegt de winnaar van Gent-Wevelgem 2010 op de website van zijn team. “Als de dokters zeggen dat het oké is, zal ik weer beginnen te trainen. Ik hou nog steeds van wielrennen, maar als je een operatie moet ondergaan aan je hersenen, denk je toch twee keer na. Momenteel volg ik de raad op van de ploegartsen. Ik voel me goed en kijk ernaar uit om het ziekenhuis te verlaten en wat tijd door te brengen met mijn familie.”