Wenger doet opvallende bekentenis en wil zeker actief blijven in de voetballerij
Foto: Photo News
Arséne Wenger zei woensdag in aanloop naar de halve finale van de Europa League tegen Atletico Madrid dat hij de timing over zijn vertrek bij Arsenal niet zelf in de hand had. De Fransman gaf ook aan dat hij Luis Enrique als opvolger wel ziet zitten.

Na meer dan twintig jaar op de bank van Arsenal vertrekt Wenger aan het eind van het seizoen, op zijn 68e, onder lichte dwang. Hij ligt nog een jaar onder contract. "De timing was niet echt mijn beslissing", zegt Wenger over zijn vertrek. "Op dit moment doe ik mijn werk en concentreer mij op wat er nu moet gebeuren."

Op pensioen gaan is de Fransman nog niet van plan, maar waar zijn toekomst ligt, moet nog blijken. "Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik zal doen. Een kleine pauze misschien? Wat vaststaat, is dat ik nog niet klaar ben met werken. Ik wil het zo goed doen als ik kan."

Ondertussen doet in Londen de naam van Luis Enrique, de Spanjaard die de afgelopen jaren AS Roma, Celta de Vigo en Barcelona onder zijn hoede had, de ronde als nieuwe trainer van de Gunners. "Ik wil de keuze voor een nieuwe manager niet beïnvloeden, maar ik loop hoog op met Luis Enrique", zei Wenger.

Arsenal speelt donderdag de heenwedstrijd van de halve finales van de Europa League in eigen huis tegen Aletico, de terugwedstrijd volgt een week later. Wenger won nog nooit een Europese beker.

LEES OOK: Afscheidnemende Wenger wil Arsenal nog een laatste prijs bezorgen