Dotan annuleert optreden Werchter na bedrog

‘Geen Dotan op Rock Werchter.’ Dat laat de festivalorganisator weten in een persbericht. De Nederlandse zanger bekende onlangs dat hij op sociale media nepaccounts gebruikte om zichzelf te promoten.

Singer-songwriter Dotan (31), bekend van de hit ­‘Home’, wil naar eigen zeggen focussen op nieuw werk en annuleert al zijn geplande concerten. Het nieuws komt er nadat de zanger in een mediastorm terechtkwam. De zanger had tientallen nepaccounts op sociale media aangemaakt om zichzelf op te hemelen. Dat heeft de zanger ook toegegeven in een emotionele videoboodschap.

Rock Werchter heeft ondertussen al een vervanger gezocht en gevonden: de Belgische band Millionaire. Het is van 2005 geleden dat Millionaire op Rock Werchter speelde. Het wordt een fijn en flink rockend weerzien.

Rock Werchter 2018 vindt plaats van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli in het Festivalpark in Werchter. Dagtickets voor zaterdag en zondag zijn uitverkocht. Dagtickets voor de andere festivaldagen evenals combitickets voor de gehele duur van het festival zijn nog in verkoop.

Dom en naïef

Dotan reageerde zelf in een emotionele videoboodschap op de feiten die de Nederlandse krant De Volkskrant had bekendgemaakt. ‘Ik moet toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière, in 2011, ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te brengen en dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociale media’, begint Dotan zijn verhaal.

‘Dat heb ik uitgewerkt met een team en het is iets waar ik nu ontzettend veel spijt van heb en wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef en veel te ambitieus en onzeker, denk ik.’