Djokovic schuift uit tegen Slovaakse kwalificatiespeler in Barcelona
Foto: AFP

Novak Djokovic (ATP 12) heeft woensdag zijn eerste partij op het ATP-toernooi in Barcelona (gravel/2.510.900 euro) verloren. De Servische oud-nummer één, het zesde reekshoofd in Barcelona, ging in de tweede ronde na één uur en 41 minuten in drie sets (6-2, 1-6 en 6-3) onderuit tegen de Slovaakse kwalificatiespeler Martin Klizan (ATP 140).

Djokovic heeft zijn topvorm voorlopig nog niet te pakken. Vorige week sneuvelde hij in de achtste finales op het toernooi in Monte Carlo. Voordien verloor hij in Indian Wells en Miami telkens zijn eerste partij.

De Serviër kwam in maart terug in competitie na in februari te zijn geopereerd aan zijn geteisterde elleboog. Vorig jaar stond ‘Nole’ na Wimbledon al zes maanden aan de kant omwille van pijn aan de elleboog. Hij vierde zijn terugkeer op de Australian Open, maar daar stak de hinder, na zijn verloren achtste finale, opnieuw op.

Zieke Nishikori haakt af

Ook voor Kei Nishikori is het toernooi al voorbij. De Japanner die in de eerste ronde vrij was, verloor de openingsset van zijn partij in de tweede ronde tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP 69) met 6-3 en gaf vervolgens op. “Ik voelde me niet zo lekker”, zei hij na afloop.

De Japanner, het veertiende reekshoofd, speelde afgelopen weekend nog de finale van het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo. Hij verloor er de eindstrijd van nummer één van de wereld, Rafael Nadal. “Ondanks de nederlaag in de finale in Monte Carlo, waren mijn verwachtingen hoog voor het toernooi in Barcelona”, legde Nishori na zijn opgave uit. “Maar doorheen de eerste set begon ik me niet zo goed te voelen. Ik wou dan ook geen enkel risico nemen.”

Nishikori sukkelde in 2017 lange tijd met een polsblessure. Hij moest hierdoor dit jaar ook nog forfait geven voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.