Lierse ontkent akkoord over overname
Foto: Photo News

Lierse ontkent aan onze redactie dat er al een akkoord bereikt is over de overname van de club. Woensdagmiddag meldde Sporza dat er sprake was van witte rook op het Lisp. Die zou welgekomen zijn, want de club moet morgen zijn licentiedossier indienen bij het BAS. Zonder nieuwe overnemer dreigt de club naast een licentie te grijpen en zakt Lierse naar de amateurreeksen.

Woensdagmiddag maakte Sporza het nieuws bekend dat Lierse overgenomen wordt door ex-voetballer David Nakhid. Tussen 18 en 20 uur zou de handtekening worden gezet, weet de openbare omroep. Volgens onze bronnen is er echter nog geen akkoord bereikt over de overname. Naast de groep rond David Nakhid wordt er op dit moment immers ook onderhandeld met een tweede partij.

De tijd dringt. Tegen morgen moet er een deal zijn met één van de twee partijen. Dan moet Lierse zijn licentiedossier bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) indienen.

De Pallieters hopen daar alsnog een proflicentie te bekomen nadat de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond eerder besliste hen die niet toe te kennen. Zonder nieuwe overnemer is de kans dat Lierse alsnog een licentie krijgt echter gering. In dat geval zou Lierse naar de amateurreeksen zakken.