Trouwboekje én waarschuwing over trouwstoeten in Brussel
Foto: rr

Elk koppel dat trouwt in Brussel wordt er voortaan bij het overhandigen van het trouwboekje op gewezen dat lawaaierige en hinderlijke trouwstoeten niet meer getolereerd worden. De maatregel maakt deel uit van een actieplan, waarbij deze maand al 200 pv’s uitgeschreven werden.

Het Brusselse stadsbestuur wil lawaaierig en gevaarlijk gedrag bij trouwstoeten aan banden leggen. ‘Dit gedrag is onaanvaardbaar en bovendien erg gevaarlijk voor alle weggebruikers’, is burgemeester Philippe Close (PS) duidelijk. Daarom is een actieplan opgesteld en kreeg de politie opdracht om hard op te treden.

Zo werden afgelopen weekend 88 processen-verbaal opgesteld, het weekend daarvoor 53. Het ging daarbij om diverse verkeersinbreuken en inbreuken op het algemeen reglement van de politie, onder andere voor overmatig toeteren. De trouwstoeten lopen volgens het Brusselse stadsbestuur meestal langs de brede en mooie beboomde lanen van Laken.

Alain Courtois, eerste schepen van Brussel, zal jonggehuwden voortaan bij de overhandiging van het trouwboekje wijzen op de gevolgen van luidruchtige en hinderlijke trouwstoeten. ‘Zo kunnen ze nadien niet komen vertellen dat ze niet gewaarschuwd zijn wanneer ze een aantal boetes in de bus krijgen.’