Deze muziek hebben Harry en Meghan gekozen voor hun huwelijk
Foto: epa
Kensington Palace heeft laten weten welke muziek er te horen zal zijn tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Toch geen popsterren zo blijkt, wel klassieke muziek en een koor.

Er wordt al een tijdlang gespeculeerd over welke artiesten te horen zullen zijn op het huwelijksfeest van prins Harry en Meghan Markle. Ed Sheeran werd genoemd, maar ook de Spice Girls. Eén ding is in elk geval al zeker: de plechtige ceremonie in de kerk krijgt eerder een klassieke omkadering.

Dat maakte Kensington Palace via Twitter bekend. 'Zowel prins Harry als Mrs. Markle heeft heel wat werk gestopt in het kiezen van de muziek voor hun dienst, en daar zullen heel wat bekende hymnes en koorstukken tussen zitten', klinkt het.

Karen Gibson and The Kingdom Choir, een koor dat al meer dan twintig jaar de wereld rondreist met zijn muziek, wordt een van de uitvoerders. Treedt nog aan: de 19-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason die Harry's hart wist te veroveren toen hij hem in juni zag spelen tijdens een evenement voor het goede doel. Zij zullen allen onder begeleiding staan van dirigent James Vivian en zijn koor en orkest. Welke liedjes zij allemaal zullen spelen, daarop is het nog wachten tot 19 mei.