Ann Wauters moet rustperiode inlassen. WK met Belgian Cats niet in gevaar
Foto: BELGA

Ann Wauters blijft maar sukkelen met de knie. Onze landgenote werd op 30 december geopereerd aan de meniscus van haar linkerknie, maar daarmee is nog niet alle leed verdwenen. Ze kampt met kraakbeen in diezelfde knie. Een nieuwe operatie is niet nodig, voldoende rust nemen lijkt de oplossing.

De 37-jarige Wauters kwam vorig weekend niet in actie bij haar Turkse team Yakin Dogü tijdens de Final Four van de EuroLeague in het Hongaarse Sopron en trok vervolgens naar België om in Brugge bijkomende onderzoeken te ondergaan aan knie.

“Zoals zoveel speelsters op het einde van hun carrière heeft Ann last van kraakbeen in haar knie”, legde bondscoach Philip Mestdagh uit. “Het belangrijkste voor haar is rust te nemen alvorens aan haar revalidatie te starten. Vervolgens moeten de spieren rond haar knie versterkt worden om de knie weerbaar te maken voor contact tijdens wedstrijden of trainingen.”

Wauters werkt toe naar het WK met de Belgian Cats in Tenerife (22-30 september), het eerste WK ooit voor de Belgische vrouwen. “Na het brons op het EK vorig jaar in Praag staat het WK in september in Spanje met stip genoteerd”, aldus Wauters. “Ik trek einde mei ook mee naar China waar de Cats de WK-voorbereiding aanvatten. Ik zal daar niet aantreden in de oefeninterlands, maar zal daar verder revalideren en ga mee voor de teambuilding.”

Toch kiest ze ervoor om te revalideren Turkije. “Mijn seizoen met Yakin Dogu zit er echter op, maar het team heeft me er wel graag bij tijdens de play-offs. Ik zet mijn revalidatie dan ook in Istanbul verder.”

Zonder onze landgenote werd Yakin Dogü vierde en laatste in de Final Four van de EuroLeague. Voor Wauters was het de twaalfde keer dat ze die Final Four haalde in haar carrière. Vier keer pakte ze de eindzege. Wauters gaf nog mee dat het haar laatste seizoen bij de Turkse club is. ““Ik wacht nog met de invulling van mijn nieuwe club. Mijn revalidatie is nu de prioriteit.”

(cpm)