Nieuw trainersduo voor KV Oostende: Verheyen en Van der Elst nemen volgend seizoen het roer in handen

De kogel is door de kerk. Wat al weken in de lucht hing, werd zonet officieel bevestigd aan de kust. Gert Verheyen wordt de nieuwe T1 van KV Oostende, boezemvriend Franky Van der Elst wordt zijn assistent. Adnan Custovic wordt bedankt “voor het puike geleverde werk”, aldus KVO.

Het ritje van T1 Adnan Custovic bij KV Oostende zit erop na het einde van Play-off II, een competitie waarin de kustjongens geen rol van betekenis konden spelen. Hij wordt opgevolgd door Gert Verheyen. Francky Van der Elst wordt zijn assistent. “Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten. Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-off 2. Het is dan ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen”, vertelt Hugo Broos. “We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyenen dinsdagavond werd alles officieel gemaakt.

“Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off 1.”

Nieuw trainersduo voor KV Oostende: Verheyen en Van der Elst nemen volgend seizoen het roer in handen
Foto: KV Oostende

“Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte. En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende”, aldus Gert Verheyen op de clubwebsite. “Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als Sportief Directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich.”

Eerste job op het hoogste niveau

Verheyen en Van der Elst vormden reeds een duo bij de Belgische voetbalbond waar ze de nationale U19 in handen hebben. In het verleden speelden ze ook jarenlang samen bij Club Brugge en de nationale ploeg. Voor de 47-jarige Verheyen wordt het zijn eerste trainersjob op clubniveau, de 56-jarige Van der Elst was in het verleden reeds werkzaam als coach van GBA, Lokeren, Brussels en Lommel United. Zijn laatste trainersjob was bij tweedeklasser Roeselare.

Naast Van der Elst brengt Verheyen ook Patrick Creemers mee van de trainersstaf van de nationale U19. Creemers neemt de doelmannen voor zijn rekening. Physical coach Joost Desender, ex-Club Brugge, blijft wel op post bij KVO. Ook Johan Plancke (Roeselare) tekent bij Oostende, hij vervangt Rik Coucke als teammanager bij de eerste ploeg en wordt de rechterhand van Broos. Coucke wordt directeur van de jeugdopleiding.