AG2R La Mondiale gaat voor Venturini en trekt zonder Belgen naar Giro
Foto: BELGA

De Franse veldrijder Clément Venturini maakt op 4 mei zijn debuut in de Giro. De renner van AG2R La Mondiale zal er vooral de knecht zijn van kopman Alexandre Geniez.

De 24-jarige Venturini, die in 2017 nog Frans kampioen werd in het veldrijden en ook in 2011 de wereldtitel bij de junioren in het veld won, start in Jeruzalem aan zijn eerste grote ronde. Hij staat er de 30-jarige Alexandre Geniez bij, die wel al vertrouwd is met de Giro. In 2014 nam Geniez voor het eerst deel aan de Giro en eindigde hij meteen dertiende. Een jaar later werd hij zelfs negende. Maar in zijn laatste twee deelnames moest hij telkens opgeven in de vierde etappe.

Dit jaar pakte Geniez al drie overwinningen. “Hij zal proberen een goed klassement te rijden, maar mikt ook op een ritzege”, zegt Vincent Lavenu, de ploegleider van AG2R La Mondiale. “Op een goed klassement mikken is de beste manier om geconcentreerd te blijven.”

De Belgen Jan Bakelants, Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh gaan niet mee.

De selectie van AG2R La Mondiale in de Giro:

Alexandre Geniez (Fra), François Bidard (Fra), Mikaël Chérel (Fra), Nico Denz (Dui), Hubert Dupont (Fra), Quentin Jaurégui (Fra), Matteo Montaguti (Ita), Clément Venturini (Fra)

Groupama-FDJ trekt kaart Pinot

Thibaut Pinot start aan de Giro als kopman van Groupama-FDJ. Hij wordt bijgestaan door zijn vaste knechten.

Vijf ploegmaats die Pinot vorig jaar naar de vierde plaats in de Giro stuwden, zijn er ook dit jaar weer bij: de Fransen William Bonnet, Matthieu Ladagnous en Jérémy Roy en de Zwitsers Steve Morabito en Sébastien Reichenbach. Twee nieuwe pionnen in de ploeg zijn de Oostenrijker Georg Preidler en de Fransman Anthony Roux.

Thibaut Pinot won vorig jaar een rit in de Giro en strandde op een minuut en zeventien seconden van de Nederlandse winnaar Tom Dumoulin. Op 4 mei start Pinot in Jeruzalem aan zijn tiende grote ronde.

De ploeg van Groupama-FDJ in de Giro:

Thibaut Pinot (Fra), William Bonnet (Fra), Matthieu Ladagnous (Fra), Steve Morabito (Zwi), Georg Preidler (Oos), Sébastien Reichenbach (Zwi), Anthony Roux (Fra), Jérémy Roy (Fra).