Topreekshoofd Bemelmans schuift uit tegen landgenoot in Francavilla
Foto: Photo News

Kimmer Coppejans (ATP 338) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) op het Challengertoernooi in het Italiaanse Francavilla (gravel/43.000 euro). Coppejans klopte in de eerste ronde zijn landgenoot Ruben Bemelmans (ATP 107) in tweemaal 6-4. Het duel tussen beide Belgen nam een uur en 24 minuten in beslag.

Coppejans treft in de volgende ronde de Argentijn Andrea Collarini (ATP 240), die de Italiaan Gian Marco Moroni (ATP 356) versloeg.

Bemelmans was in het enkelspel het topreekshoofd in Francavilla. Coppejans bereikte de hoofdtabel als lucky loser. Hij sneuvelde in de kwalificaties tegen Joris De Loore (ATP 319), die in de eerste ronde de Italiaanse wildcard Gianluigi Quinzi (ATP 347) treft. Dat duel volgt later op de dag. Arthur De Greef (ATP 288) strandde maandag al in eerste ronde.

In het dubbelspel plaatste Bemelmans zich maandag, aan de zijde van de Nederlander Tallon Griekspoor, voor de kwartfinales. Ook de Belgische tandem Sander Gille en Joran Vliegen staat in Italië bij de laatste acht.