Francken streng voor ‘crapuleus gedrag’ Anderlechtse jongeren
Foto: ISOPIX

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft dinsdag fel uitgehaald naar de incidenten van de afgelopen tijd in de Anderlechtse probleemwijk Peterbos. ‘Dit kan absoluut niet getolereerd worden. Er komen geen no-gozones in Anderlecht’, stelde hij.

De afgelopen maanden kregen agenten in Peterbos het zwaar te verduren. Tijdens controles werden ze door jongeren onder meer bekogeld met petanqueballen en mayonaisepotten. Zondag richtte het geweld zich tot enkele controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, die klappen moesten incasseren.

Een dag later was een cameraploeg van het programma Terzake in de wijk om een reportage te maken. De aanwezigheid bleek niet gewenst. De ploeg werd bekogeld met stenen.

Inmiddels heeft de politie een verdachte opgepakt. Hij werd in verdenking gesteld voor poging tot moord.

Geen no-gozones

Francken reageerde dinsdag op het de feiten bij de voorstelling van de N-VA-kandidaten voor de Brusselse gemeenten. ‘Het geweld van die jongerenbende kan niet getolereerd worden’, vond Francken. ‘Het is onaanvaardbaar wat daar is gebeurd.’

Francken had het ook nog over ‘crapuleus gedrag’ en beloofde hij dat er geen ‘no-gozones’ zullen komen in Anderlecht, ‘niet als het van de N-VA afhangt’. ‘We blijven er op de gemeenteraad aandacht aan besteden.’

Maandag tweette Francken al over de incidenten. Op het socialemediaplatform schreef hij: ‘Arabische jongeren en stenen ...’, gevolgd door een peinzende smiley.

Francken streng voor ‘crapuleus gedrag’ Anderlechtse jongeren
Foto: Twitter