Man in verdenking gesteld voor poging doodslag op agenten in Anderlechtse probleemwijk
Foto: Olivier Matthys

Een verdachte is opgepakt en in verdenking gesteld voor poging tot moord in de Peterboswijk in Anderlecht. Dat meldt het Brussels parket.

De voorbije maanden werden agenten in de Anderlechtse probleemwijk tijdens hun dagelijkse controles bekogeld met petanqueballen, mayonaisepotten of stenen, gegooid vanop twintig meter hoogte.

Sinds begin maart werden al zeven processen-verbaal opgesteld wegens poging tot moord. Er is nu een verdachte in verdenking gesteld voor poging tot doodslag op agenten, heeft het Brusselse parket bekendgemaakt. Volgens het parket is er sinds januari een specifieke aanpak voorzien voor de incidenten in de Peterboswijk.

Wapenverkoop

Zondagavond werd nog een ploeg controleurs van de MIVB aangevallen in de wijk. Voor dat incident werd een persoon opgepakt maar na verhoor opnieuw vrijgelaten. Maandagmiddag werd een cameraploeg van het Canvas-programma Terzake met een steen bekogeld.

Volgens Eric Tomas (PS), de burgemeester van Anderlecht, worden in de wijk ook wapens verkocht. Hij kondigde aan dat er twintig extra agenten komen, die in shiften een vaste wijkpost zullen bemannen. Tot groot ongenoegen van de jongeren.

Na de aanval op de MIVB-controleurs gaat het gerecht alle dossiers over agressie, drugstrafiek en vandalisme in Peterbos bundelen.