Slachtoffer aanslag Zaventem loopt Ten Miles uit: ‘Een mooie mijlpaal’
Foto: Golazo

Op 22 maart 2016 raakte ex-basketbalspeler bij Antwerp Giants en de nationale ploeg Sebastien Bellin ernstig gewond bij de aanslag op Zaventem. Nu heeft hij de Antwerp Ten Miles uitgelopen. Hij bereikte de finish in net geen twee uur.

Twee jaar geleden leek de loopuitdaging onmogelijk, toen de tweede bom op Brussels Airport op een paar meter van hem ontplofte. Maar Bellin vocht terug en vandaag stond hij aan de start van de 10 Miles.

‘Er zijn mensen die benen verloren zijn, ik verloor ook zelf bijna mijn been. De dood was plots heel dichtbij. Maar nu ben ik dankbaar dat ik dit kan doen. Dan ik kan blijven lopen, blijven leven’, vertelde Sebastien Bellin, die voor de start nog liet weten dat de stress hem parten speelde.

Uiteindelijk finishte hij in 1:57.48, maar dat was slechts bijzaak. ‘Het gaat me niet om de beste tijd of om de beste vorm. Voor mij gaat het om de finishlijn voorbij te steken, na alles wat ik en mijn familie hebben meegemaakt. De finish bestaat niet meer voor mij, nu ik een tweede kans heb gekregen. Die leidt gewoon naar de volgende finish.’

‘Zo dankbaar voor deze kans’

Bellin zegt dat hij vandaag voor de 32 andere slachtoffers heeft gelopen die er niet bij konden zijn. ‘Ik heb aan hen allemaal gedacht. Ik ben zo dankbaar voor deze kans’, aldus Bellin aan ATV na de finish. ‘Ik ben echt gelukkig nu. Ik ben blijven geloven dat ik terug zou kunnen wandelen en lopen. Dit is een mooie mijlpaal.’