Ronde van Kroatië - 1 en 2 voor Bardiani in slotrit, eindzege voor Siutsou
Siutsou

Het Italiaanse Bardiani-CSF slaagde er zondag in de plaatsen 1 en 2 te bezetten in de slotrit van de Ronde van Kroatië (2.BC). De Italiaan Paolo Simion won voor zijn land- en ploeggenoot Mirco Maestri. De Wit-Rus Kanstantsin Siutsou (Bahrein-Merida) gaf de eindzege niet meer uit handen.

Simion en Maestri waren de overblijvers van een vroege vlucht van zes, die er op het lastige lokale circuit in de straten van hoofdstad Zagreb met zijn tweeën in slaagden het peloton af te houden. In de laatste ronde moest Maestri zijn 25-jarige ploegmaat nog laten gaan. Voor Simion was het zijn eerste profzege. De Roemeen Eduard Grosu, eerder ritwinnaar in deze Ronde van Kroatië, toonde zich de sterkste van het peloton in de strijd voor plek 3.

Ondanks enkele breukjes in het peloton wijzigde de top vijf van het algemene klassement niet meer. De 35-jarige Siutsou, winnaar van de koninginnenrit op donderdag, heeft in de eindstand 0:11 voorsprong op zijn dichtste achtervolger, de Nederlander Pieter Weening. De Kazak Yevgeniy Gidich sluit af op de derde plaats. Er eindigden geen Belgen in de top-20 van de slotrit of het klassement.