Tom Dumoulin hoopt op slechte benen in Luik en daar heeft hij een goede reden voor
Foto: AFP

Tom Dumoulin vertoefde de voorbije weken op hoogtestage en is sinds een paar dagen terug thuis. Luik-Bastenaken-Luik wordt zijn eerste wedstrijd sinds Milaan-Sanremo. De Nederlandse Giro-winnaar start zonder stress. “Ik hoop dat ik slechte benen heb”, vertelde hij op de ploegvoorstelling. En daar heeft hij een goede reden voor.

Dumoulin bereidde zich de voorbije weken voor op de Giro met een hoogtestage. Hij is sinds donderdagavond terug thuis en weet niet goed wat hij mag verwachten zondag. “Soms ben ik heel goed na een hoogtestage, soms ook helemaal niet. Vorig jaar voelde ik me helemaal niet goed in Luik-Bastenaken-Luik en werd ik uit de wielen gereden, maar twee weken later was ik wel super in de Giro en won ik die koers. Dus misschien moet ik wel hopen op slechte benen zondag om dan weer een goede Giro te rijden (lacht). Kijk, ik ben een dagje eerder teruggekomen van hoogtestage in vergelijking met vorig jaar en ik hoop dat dat het verschil kan maken zondag. Ik wil echt gewoon een goede wedstrijd rijden en daarna ook een goede Giro.”

Dumoulin was er niet bij in de Amstel Gold Race. “En dat was balen”, zei hij, “want ik heb de wedstrijd bekeken op hoogtestage en het was dit jaar echt een mooie koers. Ook de Waalse Pijl. Dat zijn toch koersen die me nauw aan het hart liggen en dan is het niet fijn om die te missen. Nu mag ik wel koersen zondag en in de eerste plaats is Michael Matthews onze kopman. Sam Oomen en ik komen daar net onder en het is wel de bedoeling dat Sam en ik heel ver geraken in de finale en meeschuiven wanneer nodig. Ik hoop dat we met de ploeg een mooie koers gaan rijden en ik wil me ook gewoon amuseren, ik start zonder stress.”