Cleveland verliest alweer tegen Indiana, Washington en Milwaukee milderen
Foto: AFP

Cleveland is vrijdag op de derde speeldag in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA met 92-90 ten onder gegaan op bezoek in Indiana. De vicekampioen kijkt hierdoor tegen een 2-1 achterstand aan. Zondag staat het vierde onderlinge duel op de agenda, opnieuw in Indianapolis.

Cleveland begon nochtans het beste aan de partij en leidde halfweg met 57-40. Nadien ging de thuisploeg echter op en over de Cavaliers. De Kroaat Bojan Bogdanovic, die dertig punten scoorde waarvan vijftien in het laastste kwart, besliste de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Indiana.

In de twee andere matchen trokken Washington en Milwaukee aan het langste eind. Washington haalde het met 122-103 van Toronto, dat in de onderlinge duels wel met 2-1 aan de leiding blijft. Bradley Beal en John Wall hadden in het winnende kamp, met elk 28 punten, een groot aandeel in de zege. Zondag volgt in Washington match vier.

Milwaukee hield de punten thuis tegen Boston (116-92). Khris Middleton was bij de thuisploeg met 23 punten de uitblinker. In de onderlinge duels staat het 2-1 voor Boston. De vierde partij vindt zondag plaats, opnieuw in Wisconsin.

Het team dat vier keer wint, stoot door naar de halve finales in zijn Conference.