Sandrine Tas en Bart Swings gaan vlot door in Europa Cup skeeleren
Foto: Photo News

Als de op één na snelste skater heeft Sandrine Tas zich vrijdag tijdens Europa-Cupwedstrijden skeeleren in het Duitse Geisingen geplaatst voor de finale van de 200 meter met vliegende start. In een groot en sterk deelnemersveld was alleen de Colombiaanse Maria Timms sneller dan Tas.

Het was 15.084 seconden tegen 15.106, een verschil van 22 duizendsten van een seconde. Stien Vanhoutte klasseerde zich als negende voor de finale. Die klassering was er ook voor Bart Swings (14.227), waar de Fransman Elton de Souza met 13.975 de snelste was.

Op de 500 meter wonnen Tas, Vanhoutte en Swings hun series. In de puntenkoers plaatsten Tas en Swings zich schijnbaar zonder problemen voor de finales. In de late avonduren won Tas haar reeks, Swings liet alleen Jorge Bolanos uit Ecuador voorgaan.

De driedaagse wedstrijd in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is sterk bezet, omdat de wereldtitelstrijd dit jaar heel vroeg valt. Al begin juli wordt in Nederland om de mondiale titels gereden. Veel Zuid-Amerikanen gebruiken de ontmoeting om voor het WK in vorm te komen.

# Belga context ## Related picture(s) [POLAND SPORTS WORLD GAMES]

[BELGIUM OOSTENDE ROLLER SPEED SKATING WORL...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)