Nationale Bank op zoek naar merkhorloges
Foto: VUM

De Nationale Bank van België heeft ruim een half miljoen euro uitgetrokken om merkhorloges in te slaan.

De Nationale Bank van België is op zoek naar een horlogeleverancier. Om een lading merkhorloges te kunnen inslaan die dienen als beloning voor werknemers met dertig jaar dienst. Er is 520.000 euro voor uitgetrokken.

'We hebben al tientallen jaren de traditie om personeelsleden die dertig jaar in dienst zijn te bedanken voor hun trouw en inzet. We hebben een tender gelanceerd, om voor verschillende jaren horloges te voorzien, in dit geval met een waarde van een kleine 1.000 euro', stelt woordvoerder Geert Sciot. Hij benadrukt dat ook elders soortgelijke cadeaus gangbaar zijn. Waarbij hij verwees naar de aanpak van zijn vorige werkgever, de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Die gaf twee businessclasstickets voor een langeafstandsvlucht aan werknemers als bedanking voor de lange staat van dienst.

Deze week heeft de Nationale Bank een tenderprocedure opgestart om een horlogeleverancier te vinden. Het contract zou vier jaar lopen. De kandidaten moeten ervaring hebben met soortgelijke opdrachten en moeten verplicht een contactpunt in Brussel hebben.