Dylan Teuns mikt op top tien in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: Photo News

Dylan Teuns is de kopman voor BMC in Luik-Bastenaken-Luik zondag. De Limburger mikt op een plekje in de top tien na zijn teleurstellende Waalse Pijl, waar hij woensdag pas 30e werd.

“Dylan is klaar, sterk en gemotiveerd”, laat ploegleider Valerio Piva optekenen in een persbericht van BMC. “Hij zal steun krijgen van Damiano Caruso en Alessandro De Marchi, en we hebben met Simon Gerrans een oud-winnaar in de rangen die een belangrijke rol kan vervullen voor Dylan. We beschikken niet over de topfavoriet, maar onze ploeg is klaar en we kunnen met dit team wel een mooi resultaat najagen. Iedereen is gemotiveerd om een goede wedstrijd te rijden om hulde te brengen aan Andy Rihs.”

Dylan Teuns werd vorig jaar nog derde in de Waalse Pijl, woensdag werd het een 30e stek. Dat negatieve resultaat moet hem motiveren om beter te doen zondag. “Ik had woensdag geen goede benen, maar mijn vorm is wel degelijk in orde, want ik streed mee vooraan tot de laatste honderden meters. Mijn beste resultaat was een zeventiende plek in Luik in 2016 en vorig jaar verrichtte ik heel wat werk voor Greg Van Avermaet. Ik probeer zondag een goede wedstrijd te rijden, zeker voor Andy Rihs.”