Einde van een tijdperk: Arsenal neemt na 22 jaar afscheid van Arsène Wenger
Arsène Wenger nu (links) tegenover Wenger in 1996.

De wegen van de Engelse topclub Arsenal en de Franse trainer Arsène Wenger (68) scheiden na het seizoen. Dat maakten de Gunners zelf bekend. Wenger is sinds 1996 aan de slag bij Arsenal. “Na lang overleg denk ik dat dit het juiste moment is om een stap opzij te zetten”, laat Wenger weten op de website van Arsenal. Onder Wenger won Arsenal 3 landstitels.

Onder het bewind van de 68-jarige ‘Le Professeur’ werd Arsenal drie keer kampioen: in 1998, 2002 en 2004. Hij won ook zeven keer de FA Cup, voor het laatst vorig seizoen. Wenger had in Londen nog een contract voor een jaar, maar dat wordt na afloop van het huidige seizoen vroegtijdig stopgezet.

 

 

“Na rijp beraad en gesprekken met de club heb ik het gevoel dat het juiste moment is gekomen om een stap opzij te zetten aan het einde van het seizoen”, zegt Wenger op de clubwebsite.

Arsenal staat zesde in de Premier League en is nog actief in de halve finales van de Europa League (tegen Atletico Madrid). Bij een deel van de Arsenalfans ligt hij al geruime tijd onder vuur wegens het uitblijven van een nieuwe titel in de nationale competitie.

“Ik ben dankbaar dat ik de club zoveel memorabele jaren heb mogen dienen. Ik heb de club gemanaged met vastberadenheid en integriteit”, stelt Wenger. “Ik wil de staff, spelers, directeurs en fans bedanken die deze club zo speciaal maken. Ik vraag onze supporters met aandrang om achter de ploeg te staan zodat we met een hoogtepunt kunnen eindigen. Aan iedereen die van Arsenal houdt, vraag ik de clubwaarden te bewaren. Mijn eeuwige liefde en steun.”

Voor Wenger in oktober 1996 bij Arsenal aan de slag ging, coachte hij in eigen land Nancy en Monaco en het Japanse Nagoya Grampus Eight.