Twee agenten door ruit restaurant doodgeschoten in Florida
De twee slachtoffers zijn geïdentificeerd als Noel Ramirez (30) en Taylor Lindsey (25). Foto: Facebook Gilchrist County Sheriff’s Office

In Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn donderdag twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen.

De twee hulpsheriffs waren rond 15 uur lokale tijd aan het eten in een restaurant in Trenton. ‘Een verdachte wandelde tot aan de zaak en schoot beide hulpsheriffs door de ruit neer’, zo zegt het kantoor van de sheriff in een mededeling. ‘Toen andere hulpsheriffs ter plekke kwamen, vonden ze de schutter die buiten het restaurant overleden was.’ Voorlopig is nog niets bekend over een mogelijk motief.

De twee slachtoffers zijn geïdentificeerd als Noel Ramirez (30) en Taylor Lindsey (25).

Onder meer president Donald Trump reageerde al verslagen op het nieuws. ‘Mijn gedachten, gebeden en deelneming voor de families, vrienden en collega’s van de twee hulpsheriffs van Gilchrist County (HELDEN) die hun leven verloren tijdens het uitoefenen van hun ambt’, luidt het op Twitter.