Slecht nieuws voor spurttrein Marcel Kittel: ploegmaat wordt van de weg gemaaid en is maanden buiten strijd

Het is niet het jaar van Marco Haller. De Oostenrijkse renner is net genezen van een tweede virale infectie van dit jaar toen hij op training van de weg werd gemaaid door een auto dat een stopbord negeerde. Hij liep daarbij meerdere breuken op in het linkerbeen en is maanden buiten strijd. Het ongeval is erg slecht nieuws voor spurtbom Marcel Kittel, die door het uitvallen van Haller een belangrijke pion uit zijn spurttrein verliest voor de komende Tour de France.

“Het was mijn tweede dag terug op de fiets nadat ik genezen was van een tweede virale infectie van 2018”, vertelt de onfortuinlijke Marco Haller op zijn teamwebsite van Katusha-Alpecin. “Ik was samen met Bernhard Eisel aan het trainen. In een afdaling negeerde een auto een stopbord, Bernie kon hem nog ontwijken, maar ik werd van de weg gemaaid. Mijn fiets was volledig vernield en mijn knie ook.”

Haller hield aan het ongeval een dubbele kniebreuk over. Na verder onderzoek bleek ook zijn linker dijbeen gebroken. De belangrijke schakel in de spurttrein van kopman Marcel Kittel is daardoor maanden buiten strijd en mist zo ook de Tour de France. “Ik ben erg teleurgesteld”, klinkt het. “Niet alleen door het missen van de Tour, maar ook door het gedrag van automobilisten. Auto’s en fietsers delen de weg, maar het lijkt erop dat het steeds moeilijker is. Er is een verandering van mentaliteit nodig.”