Stalkers, tragedies en het meest universele thema ter wereld
Roy Orbison Foto: rr
Ook muzikanten hebben het soms zwaar: Roy Orbison kreeg in het leven heel wat tegenslagen te verwerken, en Beyonce bewijst vanavond dat ze als actrice niet bepaald het niveau van in haar muziekcarrière haalt.

 

  • Obsessed (Vitaya, 20.35-22.35 uur)

De fans van Beyoncé denken met plezier terug aan haar rol in Austin Powers, maar niet alle films waarin ze speelt zijn iets om trots op te zijn. In Obsessed is ze te zien als de echtgenote van een man die aan een flirt een stalkster overhoudt. 

  • Roy Orbison: Love Hurts (Canvas 22.50-23.50 uur)

Ondanks zijn wereldhits kreeg Roy Orbison in zijn privéleven vooral te maken met problemen en tragedies. Muziek was een middel om aan zijn demonen te ontsnappen. Aan de hand van interviews met zijn drie nog levende zonen reconstrueert deze documentaire Orbisons moeilijke leven.

  • Living on Soul (NPO 2 22.55-0.05 uur)

In december 2014 stal zangeres Sharon Jones, die twee jaar later zou sterven aan kanker, de show bij een serie concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met Charles Bradley, Naomi Shelton, The Como Mamas en veertig musici speelde ze met ongekende energie de bomvolle zaal plat.

  • Alloo en de liefde (VTM 21.50-23.10 uur)

Luk Alloo stort zich – wellicht met alles wat hij in zich heeft – op het meest universele thema ter wereld: de liefde. Hij spreekt met mensen die eraan verslaafd zijn, die mono- of polygaam zijn, en mensen die alleen leven.