Neergeschoten man kampt met psychische problemen
Foto: carlo coppejans

De man die woensdagavond in Aalst door de politie werd neergeschoten, is een 34-jarige man uit Denderleeuw die kampt met psychische problemen.

In het station van Aalst schoot de politie gisteravond rond 21 uur een man met een mes neer. De politie maande de man aan om zijn mes neer te leggen. Toen hij het mes weggooide, zagen de agenten dat de man ‘een voorwerp dat niet te onderscheiden valt van een echt vuurwapen’ bij zich had en schoten ze hem neer.

Er zijn momenteel geen aanwijzingen van terreur, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man was gekend bij het gerecht vanwege psychische problemen. Hij had volgens het parket ook zelf de politie opgebeld.

Er lopen momenteel twee onderzoeken: één onderzoek naar de feiten die door de man gepleegd werden, en een onderzoek naar het schietincident door de politie.

Volgens een getuige loste de politie nog twee schoten, terwijl de verdachte al op de grond lag.

Burgemeester D’Haese zegt dat alles erop wijst dat de politie ‘professioneel heeft gehandeld’ en dat het om wettige zelf­verdediging ging. ‘Een persoon die dubbel gewapend door het station loopt, moet geneutraliseerd worden. Dat is duidelijk.’

De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Vandaag wordt hij geopereerd, zijn toestand is stabiel.