Jan Bakelants past voor Luik-Bastenaken-Luik
Foto: BELGA

Jan Bakelants (AG2R) haalde woensdag het einde van de Waalse Pijl niet. De renner van AG2R sukkelt met bronchitis en zal daarom zondag niet starten in Luik-Bastenaken-Luik.

Bakelants maakte een maand geleden zijn comeback in het peloton, nadat hij in de Ronde van Lombardije verschillende ruggenwervels en zeven ribben brak. Hij is nog niet de oude, maar reed de Amstel, de Waalse Pijl en normaal zondag ook Luik om snel terug naar zijn oude niveau te keren.

In de Waalse Pijl gaf hij evenwel op nadat hij lange tijd achteraan het peloton hing. “Het zijn niet de naweeën van mijn valpartij die me parten spelen”, liet hij optekenen op Twitter, maar wel een chronische bronchitis die mijn Waterloo inluidde op de Muur van Hoei. Daarom start ik niet in Luik.”

“Jan klaagt sinds enkele dagen over bronchitis”, verduidelijkte persverantwoordelijke Fred Machabert van AG2R. “Vandaag werd in de koers nog eens bevestigd dat hij zich niet goed voelt. Daarom is het beter om nu rust te nemen om de rest van zijn koersen niet in gevaar te brengen. Al heeft deze bronchitis geen gevolgen voor de rest van zijn programma. Hij koerst hierna gewoon de Rund um den Finanzplatz in Frankfurt (1 mei) en de Ronde van Californië (13 tot 19 mei).”