Roemeen Eduard Grosu slaat dubbelslag in Ronde van Kroatië

Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini Europa Ovini) heeft woensdag een dubbelslag geslagen in de tweede etappe van de Ronde van Kroatië (cat. 2.BC). De 25-jarige Roemeen toonde zich na 234,5 kilometer van Karlovac naar Zadar de snelste in de sprint. Hij bleef de Italianen Giacomo Nizzolo en Ricardo Minali voor. Grosu is ook de nieuwe leider, met acht seconden voorsprong op Nizzolo.

Na heel wat aanvalspogingen slaagden vijf renners erin om weg te rijden uit het peloton. Fabian Lienhard, Riccardo Stacchiotti, Deni Banicek, Jon Bozic en Guy Sagiv reden maximaal vijf minuten bonus bij elkaar in een etappe die alweer door slecht weer werd geteisterd. Het peloton brak in stukken, maar zou nog voor de finale echt openbrak weer samenkomen. Door het slechte weer, felle windstoten, werd de koers geneutraliseerd op de tweede klim van de dag en in de afdaling.

Nadat de kopgroep gegrepen was, probeerde Peter Koning het alleen. Hij zou zijn strijd op 16 kilometer zien eindigen. Ondanks nog een late uitval van onder meer onze landgenoot Ludwig De Winter met Charles Planet en wat later Matej Mohoric, werd er gesprint voor de zege. Niccolo Bonifazio, de ritwinnaar van dinsdag, kwam in de sprintvoorbereiding ten val. Meer geluk had Grosu, die zijn eerste overwinning van het seizoen mocht vieren.