Wordt Patrick Janssens de nieuwe ceo van de Voetbalbond?
Foto: BELGA

Patrick Janssens wordt genoemd als de toekomstige ceo van de Belgische Voetbalbond. Dat meldt Le Soir op vrijdag. De oud-burgemeester van Antwerpen zou bij de KBVB de opgestapte Koen De Brabander opvolgen. Janssens (61) was tot februari aan de slag als algemeen directeur bij Racing Genk, maar daar werd de ex-politicus ontslagen, onder meer na onvrede bij de fans.

In een korte reactie aan Belga liet Janssens weten 'nog niets over de zaak te kunnen zeggen'. 'Daarvoor zijn we in een te vroeg stadium', liet hij optekenen.

Koen De Brabander stopte begin februari als ceo van de KBVB na een onderhoud met voorzitter Gérard Linard. Volgens Le Soir bespreekt de bond de kwestie op 26 april en zou hij daarna Patrick Janssens kunnen aanstellen als opvolger. Dat zou zo’n twee maand na zijn ontslag bij Racing Genk zijn.

De oud-politicus van de SP.A was tussen 2003 en 2012 uiteraard burgemeester van Antwerpen, in 2014 werd hij aangesteld als algemeen directeur van Racing Genk. Hij zou de derde ceo van de Voetbalbond zijn in drie jaar tijd, na Steven Martens en Koen De Brabander.