Roze chocolade nu ook te koop in Europa
Foto: AFP

Voedingsgigant Nestlé verkoopt als eerste roze Kitkat-repen in Europa, waarvan het recept mee werd ontwikkeld in België.

Nestlé lanceert volgende week de eerste roze Kitkat-reep in Europa. De roze chocolade werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en in Frankrijk en werd begin dit jaar gelanceerd in Japan en Korea.

Nestlé is de eerste om de roze chocolade op grote schaal te commercialiseren. De nieuwe chocoladesoort heeft een fruitige smaak van bessen en is smeuïg, aldus de chocolademaker. Aan de nieuwe chocolade werd tien jaar gewerkt en ze kreeg de naam ‘ruby’, naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken.

Bijna 1 euro per reep

De roze Kitkat-repen zullen eerst uitsluitend te koop zijn in de supermarkten van de Britse keten Tesco, meldt het persagentschap Reuters. Daar zullen ze verkocht worden voor 85 pence per reep (0,98 euro). Later volgt een verdere uitrol in Europa, met Duitsland als volgende in de rij, en in de VS.

Wanneer de roze chocolade in België in de winkelrekken zal liggen, blijft voorlopig geheim. Via het internet kunnen de chocoladerepen sinds begin dit jaar wel al besteld worden in ons land. En de 'ruby' chocolade is sinds begin deze maand ook al op beperkte schaal te koop bij de 'betere chocolatiers' die met Callebout-chocolade werken.

Ook witte chocolade

Barry Callebaut ontstond in 1996 uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De hoofdzetel van de groep bevindt zich in Zürich. De chocoladefabriek in het Oost-Vlaamse Wieze is de grootste ter wereld. Ook in Halle is er een productiesite.

In 1936 bracht het Zwitserse Nestlé ook al als eerste de witte chocolade op de markt.