CD&V verruimt en wordt Zelzate Positief
Dit is de eerste groep kandidaten van het nieuwe project Zelzate Positief. Foto: zvd

Drie liberalen en één N-VA’er sluiten aan bij Zelzate Positief, met OCMW-voorzitter en CD&V’er Rik Laureys als lijsttrekker.

Hoewel CD&V in Zelzate blijft bestaan, gaat de groep toch naar de gemeenteraadsverkiezingen met een verruimingspartij die Zelzate Positief zal heten. Op die lijst staan, naast enkele bekende CD&V’ers, ook drie mensen met een duidelijke liberale achtergrond en ook één N-VA’er.

“Vier mandatarissen uit de huidige meerderheid hebben elkaar gevonden om dit nieuwe project met lijsttrekker en huidig OCMW-voorzitter Rik Laureys (65) vorm te geven”, zei CD&V-voorzitter Luc De Vos (60) tijdens de voorstelling van de eerste groep op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

“Gedaan met het conflictmodel waaraan de huidige en vorige bestuursploegen al jaren lijden. We willen naar de kiezer met mensen van verschillende politieke strekkingen die achter ons project staan”, pikte Laureys in.

Ook liberalen en N-VA

Momenteel zit CD&V in een bestuursploeg met VLD-SD en N-VA. Maar uit die liberale familie kon Zelzate Positief oud-liberaal schepen Luc Verstraeten (62) , liberaal raadslid Claudio Rizzo (48) en oud-VLD-ondervoorzitter Franky Michiels (54) losweken. Ook Marnix De Dobbelaere (53), die even ad interim voorzitter was van N-VA Zelzate, stapt mee aan boord.

“We hebben onze lijst nog niet volledig ingevuld. We verwachten nog mensen met een goede ingesteldheid om met ons aan dit positieve verhaal te schrijven”, zei Rik Laureys nog.

Nu al werden naast Luc De Vos, Rik Laureys, Claudio Rizzo, Luc Verstraeten en Franky Michiels ook nog Ann Van Hecke (52), Hubert De Kezel (66), Dirk De Paepe (49), Anne Deyselinck (59), Lieve Gouwy (62), Leandros Rodatos (23), Chiana Perinotto (23) , Wilfried Verreecke (71) , en Marleen Michiels (52) voorgesteld.