Belgische renner verkeert in levensgevaar na val tijdens Parijs-Roubaix
Foto: Photo News
Michael Goolaerts (Vérandas Willems-Crelan) verkeert in levensgevaar na zijn val tijdens Parijs-Roubaix. Dat heeft de wedstrijdorganisatie zondagavond bekendgemaakt.

Goolaerts kwam omstreeks 14.00 uur ten val tijdens de rit op de kasseistrook van Viesly. Volgens het Franse nieuwsagentschap AFP had de ploegmakker van Wout Van Aerts na een hartstilstand het bewustzijn verloren. De Belgische renner werd eerst ter plaatse gereanimeerd door de medische ploeg van de koers en de hulpdiensten, vooraleer hij per helikopter naar het ziekenhuis van Rijsel werd overgebracht. De ouders van Goolaerts en manager Jef Vandenbosch zijn momenteel onderweg naar het ziekenhuis.

Teammanager Nick Nuyens gaf kort volgende mededeling mee aan de teambus. 'We weten momenteel niets en we gaan communiceren zodra we meer weten. Uit respect zouden we willen vragen aan de pers om hier niet te blijven wachten aan de teambus, onze renners gaan ook geen commentaar geven. Iedereen is aangeslagen en wij wachten op nieuws over Michael. Ik wil er zelf ook niet veel meer over zeggen. We weten ook niet precies wat er eigenlijk met hem gebeurd is tijdens de koers.'

Enkele Franse agenten trokken rond 16.00 uur wel naar de ploegbus van Vérandas Willems-Crelan. Een van de agenten ging naar binnen, maar was zeer snel weer buiten. Volgens onze man ter plaatse wilden ze wellicht een fiets van Goolaerts, maar die staat nog op de volgwagen die in de koers rijdt. De lokale politie heeft de fiets van Goolaerts in beslag genomen.