Dodental jeugdspelers hockeyteam loopt op: vijftien doden
Een foto van het ijshockeyteam na een overwinning in maart Foto: Twitter

Canada is in rouw nadat een bus van het juniorenteam hockey werd aangereden door een vrachtwagen. Er vielen 15 dodelijke slachtoffers, onder wie voornamelijk jeugdspelers.

In de bus waren totaal 29 mensen aan boord, inclusief de chauffuer. De veertien overlevenden, werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Sommigen van hen verkeren nog in kritieke toestand.

De bus van het ijshockeyteam Humboldt Broncos werd vrijdagavond (lokale tijd) in de omgeving van de stad Tisdale, in de zuidwestelijke Canadese provincie Saskatchewan, aangereden door een vrachtwagen, zo schrijft The Globe and Mail. De spelers - tussen 16 en 21 jaar oud - waren op het moment van het ongeval onderweg naar een wedstrijd.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De bestuurder van de vrachtwagen werd vlak na het incident even opgepakt, maar is intussen vrij, zo zegt adjunct-commissaris van de Royal Canadian Mounted Police in Saskatchewa, Curtis Zablocki.

Ook de Canadese premier, Justin Trudeau, heeft op Twitter zijn medeleven uitgedrukt met de slachtoffers en hun nabestaanden. ‘Ik kan me niet inbeelden wat die ouders nu doormaken’, schreef hij.

 

 

De streek rouwt om het grote verlies, op sociale media zoals Twitter circuleren heel wat steunbetuigingen.