Technologie en design om verliefd op te worden: de nieuwe Audi A7 Sportback
Foto: Audi
De nieuwe Audi A7 Sportback staat intussen bij de dealers. Tijd om een kijkje te nemen naar de highlights van Audi’s nieuwste, en dat zijn er nogal wat. Niet alleen kreeg de nieuwe A7 Sportback een design dat hoofden doet draaien, ook onderhuids veranderde er heel wat. Het resultaat? Een wagen die staat te trappelen om comfortabel en performant kilometers te verslinden.
Dossier aangeboden door Audi.

Nieuwe designtaal
Bij de nieuwe A7 Sportback hanteert Audi een nieuwe designtaal, waarbij de wagen haast over het asfalt lijkt te zweven. Net als bij zijn voorganger is de lijn vloeiend, maar zie je ook scherpe lijnen terug die de wagen een dynamische look geven. In combinatie met een ruimer kleurenaanbod (vijftien maar liefst) en minder chroom komt de Audi A7 Sportback daardoor nog beter uit de verf als sportieve, luxueuze kilometervreter.

Extra binnenruimte zonder extra buitenruimte
De beschikbare interieurruimte optimaal gebruiken, Audi is er een meester in en demonstreert dat opnieuw bij de nieuwe A7 Sportback. Aan de buitenkant werd de A7 Sportback iets korter en smaller dan zijn voorganger, maar aan de binnenkant is hij toch ruimer dankzij de langere wielbasis. Wel gebleven zijn de riante kofferruimte (535 liter) en de actieve achterspoiler. Die laatste komt automatisch naar boven naargelang de snelheid, maar kan ook met een druk op het scherm worden bovengehaald.

Meer schermen, minder knoppen
Net als bij de nieuwe A8 zet Audi ook bij de A7 Sportback vol in op schermen. Het aantal fysieke knoppen blijft daardoor beperkt tot een absoluut minimum. Dat zorgt voor een erg clean gelijnd dashboard, waarin centraal twee 10,1-inch schermen zijn verwerkt. Die geven zelfs voelbare feedback wanneer je een functie activeert, vergezeld van een hoorbare klik. Ook weer van de partij: Virtual Cockpit, waarbij het hogeresolutiescherm dat de tellers vervangt volledig door de bestuurder naar zijn hand gezet kan worden.

Licht op de zaak met LED
Niet alleen schermen zijn rijkelijk aanwezig in de Audi A7 Sportback, ook LED-technologie zien we op heel wat plaatsen terug. Aan de binnenkant is het de Contour LED-verlichting die de aandacht naar zich toetrekt, door de vormen van het interieur extra in de verf te zetten. De aanpasbare kleuren van de sfeerverlichting (een van de vierhonderd instelbare functies van de A7 Sportback) geven het geheel extra karakter. Maar vooral aan de buitenkant is het al LED dat de klok slaat, met de doorlopende LED-unit achteraan en de optionele HD Matrix LED-lichtunits vooraan als opvallendste blikvangers.

Kunstzinnige intelligentie
De futuristisch vormgegeven LED-verlichting en het vloeiende lijnenspel verraden al dat de Audi A7 Sportback allesbehalve een doorsnee wagen is. En toch zal dat niet volstaan om je verbazing te onderdrukken wanneer je alle intelligente rijtechnologieën ziet waarvan Audi de A7 Sportback voorziet. Maar liefst 39 rijhulpsystemen kijken met behulp van 24 sensoren mee met de bestuurder, en anticiperen ook op veranderende verkeersomstandigheden. Zelfs in ver gevorderde mate semiautonoom rijden behoort tot de mogelijkheden.

_player_1524488059", "wid": "_1467261", "uiconf_id": 32360491, "flashvars": { "streamerType": "auto" }, "cache_st": 1524488059, "entry_id": "1_dlrfx1u7" });


Dynamischer en sportiever
Een goede relatie is onmogelijk zonder duidelijke communicatie. Om ook op dat vlak alle verwachtingen te overtreffen, zet Audi in op een dynamischer onderstel dat de bestuurder duidelijk informeert over wat er rond hem gebeurt. Zonder dat het comfort eronder lijdt, dat spreekt voor zich. Iedere A7 Sportback beschikt over quattro-vierwielaandrijving en Progressive Steering met een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Optioneel kan daar vierwielsturing, een actief achterdifferentieel en Dynamic Steering aan worden toegevoegd voor een nog scherper rijgedrag. Via vier beschikbare ophangingen kies je zelf hoe hard je de balans doet overhellen naar comfortabel of sportief rijden.
 

Meer weten over de nieuwe Audi A7 Sportback?
Laat je dan meevoeren en ontdek de Audi A7 Sportback op audi.be