Mogelijk stukjes glas in flesjes Stella Artois
Foto: © Jorge B. Garrido/belgaimage

Brouwer AB InBev roept in een tiental landen, waaronder België, groene flesjes Stella Artois van 33 centiliter terug, omdat er mogelijk stukjes glas in zitten. Over hoeveel flesjes het precies gaat, wil AB InBev niet zeggen, maar de brouwer benadrukt dat het om ‘een zeer beperkt aantal’ gaat. In België werden de flesjes verkocht bij Delhaize.

In flessen gemaakt door een externe glasproducent werden ‘afwijkingen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen en mogelijk in het bier zouden kunnen vallen’, zo luidt het. De meeste flesjes kwamen terecht in de Verenigde Staten en Canada. Ook in Nederland, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de la Réunion en Polen worden maatregelen getroffen.

In België zijn de gevolgen beperkt. ‘Minder dan het aantal flesjes dat in een standaardvrachtwagen past’, luidt het bij AB InBev, dat geen concretere cijfers wil meegeven. Dat komt omdat Stella Artois hier meestal in bruine flessen wordt verkocht. De betrokken groene flesjes worden verkocht bij Delhaize en in ‘een zeer beperkt aantal cafés en restaurants’. Wie een groen flesje van 33 cl heeft, kan op het label de houdbaarheidsdatum (20 of 21 mei 2018), de verpakkingscode (49) en de tijdcode checken.

‘Het totale aantal flessen dat de terugroepactie potentieel omvat, vertegenwoordigt ongeveer 0,2 procent van de wereldwijde Stella Artois-volumes’, zegt de brouwer in een persbericht.

Meer informatie op stellaartoischeck.expertinquiry.com. Consumenten kunnen ook de klantendienst van de brouwer bellen op 070-22.29.19 voor meer informatie. De betrokken flesjes kunnen worden teruggebracht naar de Delhaize-winkel. Ze worden terugbetaald.