Is de SP.A
op sterven na dood?

Aflevering 3 30 maart 2018

De SP.A bloedt. Dat leiden we af uit de politieke barometer van De Standaard. Voor het eerst kan de Vlaamse socialistische partij minder dan 10 procent van de kiezers bekoren. En in Antwerpen ligt lokaal partijvoorzitter Tom Meeuws zwaar onder vuur. Is rood op sterven na dood? En wat moet er gebeuren om een kentering in te zetten?

Beluister de podcast

Volg deze podcast:

Spotify iTunes RSS

Niet alleen het verlies van SP.A valt op in onze politieke barometer. Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos trekt in de video hieronder nog drie andere belangrijke conclusies.

 

 

 

Of reageer via:

machtwacht@standaard.be / dspodcast@standaard.be
Over De Machtwacht

Wie trekt er aan de touwtjes, voor en achter de schermen? Dat is niet altijd even duidelijk. Zeker in België niet, waar de mandaten talrijk zijn en de architectuur van de macht ondoorzichtig is. Zijn de partijen belangrijker dan de parlementen? Of regeert de middenstand het land? Hoeveel macht hebben de werkgevers en de vakbonden? Zijn er wereldvreemde rechters? En wat zegt het over de plek van ons land in Europa en de wereld? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos en journalist Alexander Lippeveld analyseren in De Machtwacht elke vrijdag de politieke week die was, en de machten en krachten die daarin aan het werk waren. Ze laten zich daarvoor telkens bijstaan door een gast.

Presentatie, productie en montage: Alexander Lippeveld
Redactie: Jan-Frederik Abbeloos en Bart Brinckman
Coördinatie dSPodcast: Wouter Van Driessche