Legendarisch Gents café sluit de deuren
Foto: dvh
Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu is het bevestigd. Het populaire café Video op de Oude Beestenmarkt in Gent sluit de deuren. 'De huur en andere voorwaarden voor het uitbaten van Café Video maken een vervolg jammer genoeg niet meer mogelijk.'

'Niets is voor altijd. Eind mei sluit Café Video na achttien jaar definitief de deuren', klinkt het op de Facebook-pagina van Café Video. Uitbater Maarten Quaghebeur bevestigt het nieuws.

Café Video was een begrip bij studenten en feestvierders in Gent. Het café werd opgericht in 2000 en werd een bekend adres voor muziekconcerten en dj-sets. De band Das Pop van Bent Van Looy groeide vanuit het café uit tot een bekende naam en ook de broertjes Dewaele waren er in de beginjaren vaste gasten. Zij waren ook de dj's van dienst op de openingsavond van het café.

Café Video lag ook aan de basis van het Boomtown-festival, dat tijdens de Gentse Feesten de Kouter inpalmt. In 2001 werd vanuit Café Video voor het eerst Boomtown georganiseerd, in samenwerking met de andere cafés van de Oude Beestenmarkt. Met Boomtown wilden die cafés opnieuw een degelijk Rockpodium op de Gentse Feesten starten.

'Nu Café Video na achtien jaar meerderjarig is geworden, komt een einde aan dit mooie verhaal. De huur en andere voorwaarden voor het uitbaten van Café Video maken een vervolg jammer genoeg niet meer mogelijk. De uitbaters kijken echter met veel plezier terug op deze fantastische periode, en uiteraard wordt er in schoonheid afgesloten', zeggen de uitbaters in een persbericht.

In april en mei komt een resem oude en nieuwe Video-dj’s nog een laatste keer draaien. De uitbaters van het café sluiten de deuren definitief met een afscheidsfeest in de Vooruit in Gent, op zondag 20 mei (eerste Pinksteren). 'We verhuizen Café Video naar de concertzaal van de Vooruit, inclusief onze beste dj’s en tonnen sfeer.'