De politie heeft beelden vrijgegeven van het ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber waarbij zondagavond een vrouw om het leven is gekomen.

Opgepast, deze video kan schokkende beelden bevatten

Voor het eerst heeft een zelfrijdende auto een mens doodgereden. In Tempe, een stadje ten oosten van de Amerikaanse stad Phoenix in Arizona, werd zondagavond een vrouw aangereden door een zelfrijdende test­wagen van Uber. Het slachtoffer, de 49-jarige Elaine Herzberg, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Rafaela Vasquez (44) zat zondagavond in de zelfrijdende wagen van Uber. Terwijl de auto rondreed, zat zij achter het stuur om te kunnen ingrijpen in het geval er iets mis zou gaan. Op de beelden in de wagen is goed te zien hoe 'bestuurster Vasquez opschrikt als de wagen tegen het slachtoffer, de 49-jarige Elaine Herzberg aanrijdt. Herzberg stak de slechtverlichte weg net over met een fiets aan de hand. De beelden op de wagen tonen dat de wagen niet remde voor het moment van de impact.

Het is de politie van Tempe die de beelden op haar twitteraccount zette. Uber werkt mee met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. ‘Ongelooflijk droevig nieuws’, schreef Uber-topman Dara Khosrowshahi op de microblogsite Twitter.