Gewezen burgemeester van Vilvoorde Cortois overleden
Willy Cortois, centraal op de foto Foto: VUM

Gewezen volksvertegenwoordiger en voormalig burgemeester van Vilvoorde Willy Cortois (Open VLD) is woensdagmorgen op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Het Vilvoordse stadsbestuur, dat het nieuws bekendmaakte, zegt Cortois ‘bijzonder erkentelijk (te zijn) voor de talrijke inspanningen en realisaties die steeds in het belang waren voor de bevolking van ‘zijn’ Vilvoorde’. ‘Het stadsbestuur leeft mee met de familie en de vele vrienden van ere-burgemeester Cortois en wenst hen sterkte in de verwerking van het grote verlies’, laat het in een persbericht weten.

Willy Cortois heeft een lange geschiedenis van bijzondere verdiensten bij stad Vilvoorde. Gedurende 10 jaar (van 1 februari 1983 tot 7 februari 1993) maakte hij deel uit van het college van burgemeester en schepenen waarna hij gedurende 8 jaar lang de stad als burgemeester bestuurde.

Maar ook nationaal drukte hij zijn stempel. Cortois was van 1984 tot 2007 federaal volksvertegenwoordiger. Hij was fractieleider, eerst van de PVV, later van de Open VLD.