Vliegtuigen domineren tv-avond
United 93: eerder een bloedstollend drama dan een pathetische heldenfilm
Veel vliegtuigen op tv vanavond: de actualiteitenprogramma's zullen uiteraard ingaan op de ophef over de F-16's. Maar daarnaast had VTM al langer een reportage over het leven van onze gevechtspiloten gepland, en toont Q2 een film over de kaping van United 93 op 11 september 2001.
  • Kan iedereen nog volgen? (VTM 20.35-21.40 uur)

Nieuwe komische panelshow vol wetenschappelijke experimenten, gepresenteerd door Lieven Scheire. Lieven Scheire op VTM, dat is op zich al een wetenschappelijk experiment. Anders dan Scheire en de schepping blikt dit programma vooral naar de toekomst.

  • The Boston Strangler (Caz 20.40-22.45 uur)

Caz volhardt in de boosheid: elke week enkele uitstekende films programmeren. Denkt iemand daar dat hij voor Canvas werkt of zo? Deze thriller van Richard Fleischmann is zeer de moeite, ook vanwege de bezeten vertolking van Tony Curtis. Alle recente films over seriemoordenaars haalden hier de mosterd. Enkele seriemoordenaars ongetwijfeld ook.

  • United 93  (Q2, 22.20-00.15 uur)

Amerika, 11 september 2001. Vier vliegtuigen worden gekaapt door terroristen. Twee ervan boren zich in de WTC-torens in New York, één stort neer op het Pentagon in Washington. Een vierde vliegtuig, United 93, is ook op weg naar Washington. Maar de passagiers willen verhinderen dat de kapers hun bestemming bereiken. Verwacht geen pathetische heldenfilm, maar een bloedstollend en noodlottig drama.

  • F-16 (VTM 21.40-22.50 uur)

Een exclusieve inkijk in het leven van F-16-gevechtspiloten op Kleine Brogel. Met de zegen van de legertop, dus weinig kritisch, maar toch vele malen beter dan Top Gun.