N.E.R.D en Arcade Fire op Pukkelpop
N.E.R.D. met Pharrell Williams. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

De affiche van Pukkelpop krijgt langzaam vorm. Na Kendrick Lamar, The War on Drugs en Dua Lipa voegt de organisatie nog twee grote namen toe: Arcade Fire en het N.E.R.D van Pharrell Williams.

Het album Everything Now, dat vorig jaar uitkwam, heeft de liefde van ons land voor Arcade Fire duidelijk doen groeien. Vorig jaar was er nog een passage op Rock Werchter, binnenkort een concert in het Sportpaleis en komende zomer staat de band ook op Pukkelpop, zo maakt de organisatie dinsdag bekend. De Canadese band zal er spelen op donderdag 16 augustus, de dag waarop ook The War on Drugs en Dua Lipa er optreden.

Pharrell Williams zakt dan weer op vrijdag 17 augustus af naar het festival. De Amerikaan, die net zozeer producer, stijlicoon als zanger is, brengt zijn band N.E.R.D voor de gelegenheid mee. Die kennen we nog van hits als Lapdance en She Wants To Move. Dat belooft vuurwerk te geven. Op zaterdag 18 augustus komt Kendrick Lamar naar Kiewit.

Het festival vindt plaats van woensdag 15 tot zaterdag 18 augustus. Waneer de voorverkoop start, is nog niet bekend. ‘Morgen volgt er nog Pukkelpopnieuws’, laat de organisatie weten.