Zij maakt de bruidstaart van Harry en Meghan
Foto: REUTERS/EPA/EFE

Prins Harry en Meghan Markle vertrouwen de Londense patissier Claire Ptak toe met de taak om hun bruidstaart te bakken, zo maakte Kensington Palace vandaag bekend. Ptak is geen onbekende voor de bruid.

De gasten die het geluk hebben om op 19 mei aan tafel te mogen schuiven in Windsor Castle weten al wat het dessert zal zijn. Kensington Palace maakte vandaag bekend dat prins Harry en Meghan Markle gekozen hebben voor een taart met citroen en vlierbloesem, ‘die de fleurige lentesmaken tot leven brengt’. De taart zal bedekt worden met een botercrème en gedecoreerd met verse bloemen, klinkt het nog.

De verantwoordelijke voor het zoete gebak is de Londense patissier Claire Ptak, een Californische die net zoals Markle de liefde is gevolgd naar Groot-Brittannië. Ze opende er in 2010 haar eigen bakkerij Violet. Ptak gebruikt vooral seizoensingrediënten en bioproducten voor haar taarten en gebak. In 2015 bracht ze haar eerste bakboek uit.

‘Ik kan niet vertellen hoe blij ik ben dat ik werd uitgekozen om de bruidstaart van prins Harry en Meghan Markle te mogen maken. We delen dezelfde waarden als het gaat om de herkomst van voedsel, duurzaamheid, seizoensgebondenheid en vooral smaak’, aldus Ptak. Zij is overigens geen onbekende voor het koppel, want Ptak werd eerder geïnterviewd door Markle voor haar lifestyleblog The Tig. Die werd opgedoekt toen het serieus werd met Harry.