Logo’s zetten Unesco-erkenning Grote Markt Brussel in de verf
Foto: BELGA

Aan de Grote Markt in Brussel is maandag een groot bronzen logo geplaatst. Daarmee wordt aangeduid dat het plein twintig jaar geleden door de VN-cultuurorganisatie Unesco erkend is als Werelderfgoed.

Het bronzen logo, met een diameter van één meter, werd maandagnamiddag aan de Haringstraat geplaatst. Er zullen in totaal zeven logo’s aan de Grote Markt verschijnen, één aan elke straat die naar het centraal gelegen Brusselse plein loopt.

‘Met de logo’s worden de burgers en toeristen ook ingelicht over het feit dat ze in de zone komen die door Unesco ingeschreven is in het Werelderfgoed’, zegt Geoffroy Coomans de Brachène, de Brusselse schepen van Patrimonium.

De bronzen plaat toont het symbool dat door Unesco wordt gebruikt om Werelderfgoed aan te duiden. Dat embleem werd veertig jaar geleden door de Belgische artiest Michel Olyff ontworpen. Het bestaat uit een cirkel waarin een vierkant is geplaatst. De cirkel staat daarbij symbool voor de wereld, terwijl het vierkant de menselijke vaardigheden en inspiratie vertegenwoordigt.

Brussel zal later dit jaar nog verschillende andere activiteiten organiseren om twintig jaar erkenning als Werelderfgoed te vieren.