Sloeg ‘seriebommenlegger’ opnieuw toe in Texas?
Brian Manley, hoofd van de Texaanse politie, deed al een oproep aan de dader. Foto: Photo News

Bij een explosie in de Amerikaanse staat Texas is dinsdag een gewonde gevallen. Het is de vijfde bom die deze maand ontploft in Texas en de politie gaat ervan uit dat één dader achter al die aanslagen zit. Bij eerdere bomaanslagen vielen al twee doden.

Een werknemer van koerierbedrijf FedEx in Schertz, ten zuidwesten van de stad Austin en ten noordoosten van San Antonio, geraakte lichtgewond toen een bom even na middernacht plaatselijke tijd afging.

Het explosief zat in een doos met daarin nagels en stukjes metaal. Het pakket was bestemd voor een adres in Austin.

Het is sinds 2 maart al de vijfde bom die in Texas afgaat. De eerste drie bommen werden 's nachts in postpakketten afgezet voor huizen in het oosten van Austin. Bij de vierde bom, die zondag afging, werd mogelijk een struikeldraad gebruikt.  Naast de gewonde FedEx-medewerker maakten de bommen al twee dodelijke slachtoffers en vier gewonden. 

De vier vorige bommen waren allemaal op dezelfde manier samengesteld, en de plaatselijke politie gaat ervan uit dat er een ‘seriebommenlegger’ aan het werk is. Er werd al een publieke oproep gedaan naar de dader om contact op te nemen en te vertellen wat zijn eisen zijn.