Gewezen Gouden Schoen gooit handdoek bij Central Coast Mariners
Paul Okon destijds bij KV Oostende. Foto: Rudy DECLERCK

Paul Okon (45) is geen trainer meer van de Australische eersteklasser Central Coast Mariners. De voormalige speler van Club Brugge en Gouden Schoen van 1995 liet zijn contract ontbinden na een geschil met het bestuur over de toekomstvisie van de club.

“Ik zal de Mariners altijd dankbaar blijven voor de kansen die ze mij hebben geboden”, zegt Okon, die sinds de zomer van 2016 bij het team aan de slag was. “Ik dank de spelers voor hun inzet en de supporters voor hun steun. Ik wens de club het allerbeste in de toekomst.”

Central Coast Mariners staat in het klassement na 23 speeldagen, met nog vier duels te gaan, op de negende plaats met 20 punten. Alleen Wellington Phoenix (17 ptn) doet nog slechter.

Okon speelde tussen 1991 en 1996 als verdediger en middenvelder voor Club Brugge. De Australiër won met blauwzwart twee titels en twee bekers. Daarna kwam hij nog uit voor onder meer Lazio, Fiorentina, Middlesbrough, Watford, Leeds, Oostende (2004-2005), Apoel Nicosia en Newcastle Jets. Na zijn spelerscarrière deed de 28-voudig international ervaring als trainer op bij de Australische jeugdelftallen. Hij was ook een tijdje scout voor Club Brugge.