Geleidelijk aan zonnig, maar kans op rukwinden tot 60 km per uur

Het is zwaarbewolkt vanmorgen met wat sneeuw in het oosten van het land en lichte regen of lokaal wat smeltende sneeuw in het westen. Vanaf het noorden wordt het vervolgens droog en geleidelijk vrij zonnig.

De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 6 en 8 graden elders. Er is later op de dag kans op rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur, aldus het KMI.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het overwegend helder of licht bewolkt maar in het westen neemt de bewolking opnieuw toe. Er is ook kans op vorming van nevel en aanvriezende mist. In de kuststreek blijven de temperaturen positief, rond +2 graden, maar in het binnenland verwachten we opnieuw nachtvorst, tussen ­1 en 7 graden.

Woensdag wordt het meestal bewolkt in het noordwesten van het land, met hier en daar nog een buitje, dat ‘s ochtends winters kan zijn. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het tijdens het grootste deel van de dag nog zonnig. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het centrum van het land.

Donderdag is het meestal zwaarbewolkt met vanaf het noorden lichte regen. In de Ardennen kan er tijdelijk ook wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 8 graden elders.