‘Vergadering prins Laurent gaat mogelijk niet door’
Prins Laurent. Foto: BELGA
Volgens de advocaat van prins Laurent bestaat de kans dat de vergadering waar hij zich woensdag publiek zou verdedigen, niet zal doorgaan. Als dat wel gebeurt, zal de prins zich niet zelf verdedigen.

Prins Laurent zal zich woensdagochtend 21 maart niet zelf verdedigen in de Kamer. Dat meldde VTM Nieuws maandagavond en Laurents advocaat Laurent Arnauts bevestigde het nieuws aan het persbureau Belga. ‘De vraag over zijn aanwezigheid is in mijn ogen niet essentieel’, klinkt het.

Bovendien is het volgens de advocaat ‘mogelijk dat de vergadering niet plaatsvindt’. ‘We hebben het volledige dossier nog niet ontvangen van de regering’, klinkt het. ‘Het lijkt me daarom moeilijk om de verdediging en de hoorzitting in twee dagen voor te bereiden.’

De prins riskeert 15 procent van zijn dotatie kwijt te spelen omdat hij zonder toestemming van de regering in legeruniform aanwezig was op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger op de Chinese ambassade. Om over die inhouding te beslissen, werd een ad hoc commissie opgericht. Op 8 maart besliste die toe te staan dat prins Laurent zich publiek mocht verdedigen.