Liefde en misdaad
Foto: BBC

Twee van onze vier tv-tips voor vanavond gaan over twee van de meest passionele menselijke thema’s: liefde en misdaad. Zij staan naast een thrillerreeks over het Zwitserse bankgeheim en een nieuwe reeks met Ruben Van Gucht.

1. DE KLEEDKAMER

Canvas 21.15-22.10 uur

Multitalent Ruben Van Gucht (hij is niet alleen de beste sportjournalist, maar ook de beste wielertoerist en de beste aangever voor Jacques Vermeire ter wereld) heeft een nieuwe reeks van De kleedkamer klaar. Dit keer vreemd genoeg over de wielrennerij, een sport waar geen kleedkamer aan te pas komt.

2. LOVE AND HATE CRIME

Canvas 23.25-0.15 uur

Nieuwe driedelige docureeks van de BBC, over het toenemende aantal haatmisdrijven in de VS, voornamelijk tegen holebi’s en zwarten.

3. QUARTIER DES BANQUES

NPO 2 23.05-0.05 uur

Een Zwitsers-Belgische thrillerreeks over het Zwitserse bankgeheim, met in de hoofdrol de Luikse actrice Laura Sepul, van wie wij nog nimmer hadden gehoord? En dat alles op de Nederlandse openbare omroep? Dat volstaat om onze nieuwsgierigheid te prikkelen.

4. LIFE OF CRIME

Vitaya 20.35-22.25 uur

Ordell Robbie en Louis Gara zaten beiden in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn, bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Wanneer ze de vrouw van een projectontwikkelaar kidnappen, loopt hun plannetje echter niet van een leien dakje.