Prinses Elisabeth gaat studeren in Wales
Foto: Photo News

Prinses Elisabeth (16) vertrekt na de zomer naar Wales. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde is aangenomen in het United World College of the Atlantic.

Prinses Elisabeth zal twee jaar in Wales verblijven om er te studeren. De kroonprinses zit momenteel in het vijfde secundair in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, maar zal haar middelbare school afwerken over het Kanaal.

Het zesde en het bijkomende zevende jaar gaat ze volgen aan het United World College (UWC) in Llantwit Major, op veertig minuten rijden van de Welshe hoofdstad Cardiff. De school brengt jongeren tussen zestien en achttien jaar uit verschillende landen en culturen samen om ‘wederzijds begrip te stimuleren’. Een academisch programma wordt er gecombineerd met fysieke uitdagingen en dienstverlenende, maatschappelijke activiteiten.

Wanneer Elisabeth afstudeert aan het Atlantic College ontvangt ze een Europees baccalaureaat. Dat diploma is ook in België geldig.

De huidige koning van Nederland, koning Willem-Alexander, heeft van 1983 tot en met 1985 ook school gelopen in het Atlantic College. En ook de Canadese Julie Payette is een oud-leerling. Zij is een gewezen astronaute en de huidige gouverneur-generaal van Canada.