Aanhouding van broer Abdeslam met maand verlengd
Foto: AP

De voorlopige hechtenis van Mohamed Abdeslam, verdacht van het plegen van een gewapende overval in Sint-Jans-Molenbeek, is met een maand verlengd. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist.

Toen drie ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari zo’n 70.000 euro naar de bank brachten, werden zij bij het bankgebouw overvallen door een persoon met een mes, die er met het geld vandoor ging.

Vorige maand werden in deze zaak vier personen opgepakt, van wie er twee onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Eén van die twee is Mohamed Abdeslam, die tien jaar voor de gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft gewerkt en op de hoogte was van de geldtransporten. Hij is de oudere broer van terreurverdachte Salah Abdeslam.

‘Mijn cliënt ontkent elke betrokkenheid bij die feiten. Het is nog steeds niet duidelijk welke rol hij in dit dossier dan wel gespeeld zou hebben’, zegt meester Nathalie Gallant, de advocate van Abdeslam.

‘In elk geval blijft mijn cliënt erbij dat hij de overval niet gepleegd heeft en ook niemand ertoe heeft aangezet om die te plegen. Hoogstens heeft hij enkele jaren geleden onopzettelijk zijn mond voorbijgepraat, net zoals een heleboel andere mensen die ook voor de gemeente werkten.’